טראפלס (טראפל, טרופל, טרייפל) שוקולד הנו מתכון אותו אני מכינה לאירועים מיוחדים בלבד - הוא דורש הרבה הכנה, אולם תמיד זוכה להערכה רבה בעת ההגשה.
מעדן לחיך.
המתכון מתאים להכנת 15 טראפלס גדולים. מנה טובה לאדם תהיה 2 טראפלס, כלומר 7 מנות לערך.
מרכיבים:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 100 מ"ל שמנת 38%
- 25 מ"ל רום כהה
- אבקת קקאו
הוראות הכנה:
- קוצצים את השוקולד לשבבים, הכי קל לעשות זאת לאחר שהשוקולד התרכך
- מחממים את השמנת עד לנקודת הרתיחה
- מוסיפים את השוקולד ואת הרום, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מצננים את השוקולד עד להתייצבות
- יוצרים מהשוקולד כדורים קטנים בעזרת הידיים
- מגלגלים את הכדורים באבקת קקאו
* ניתן להגיש את המתכון עד שלושה ימים מההכנה, לאחר מכן הטראפלס מאבדים את הטעם והצורה שלהם
מעדן לחיך.
המתכון מתאים להכנת 15 טראפלס גדולים. מנה טובה לאדם תהיה 2 טראפלס, כלומר 7 מנות לערך.
מרכיבים:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 100 מ"ל שמנת 38%
- 25 מ"ל רום כהה
- אבקת קקאו
הוראות הכנה:
- קוצצים את השוקולד לשבבים, הכי קל לעשות זאת לאחר שהשוקולד התרכך
- מחממים את השמנת עד לנקודת הרתיחה
- מוסיפים את השוקולד ואת הרום, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מצננים את השוקולד עד להתייצבות
- יוצרים מהשוקולד כדורים קטנים בעזרת הידיים
- מגלגלים את הכדורים באבקת קקאו
* ניתן להגיש את המתכון עד שלושה ימים מההכנה, לאחר מכן הטראפלס מאבדים את הטעם והצורה שלהם
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.